#

Potrebno Vam je da brzo uskladištite veliku količinu podataka?

Sony poseduje backup sistem kojitražite uz uvođenje sistema optičkih diskova druge generacije.Ne samo da novi kertridži zasnovani na optičkom disku imaju rok trajanja od 100 godina, oni mogu pohraniti do 3,3 terabajta podataka svaki.

Poređenja radi, standardni Blu-ray disk može sačuvati 25GB dok dvostrani disk može zadržati dva puta više.

Sony uvodi novi sistem optičkog čitanja u tri varijante: kao samostalnu jedinicu zasnovanu na USB-u, jedinicu za biblioteku sa 8 GB fiber channelom i kertridže koji ustvari sadrže optičke medije. Ukupni sistem udvostručuje brzinu čitanja i pisanja u poređenju sa prethodnom generacijom i odličan je za snimanje 4K video zapisa u realnom vremenu.

Sony je pokrenuo sistem prve arhive optičke disk jedinice još u 2013. godini . Od tada je proizvedeno je šest varijanti čitača koji se zasnivaju na samostalnom pogonu sa jednim slotom do modela sa 101-nim slotom,. Kertridži zasnovani na optičkom disku za ove uređaje uključuju i jednokratni i prepisivi medij, a kreću se od 300GB do 1.5TB.

Sistemi prve generacije podržavaju arhiviranje podataka do 50 godina, tako da je nova generacija priličan skok. Starija generacija takođe pruža maksimalnu brzinu prenosa podataka od 1,1Gbps i opremljena je sa 4 pickup glave, čime se čita brzine četiri puta brže od Blu-ray-a. Modeli druge generacije obezbeđuju kapacitet od 3,3 TB po kertridžu i imaju 8-kanalni pickup, udvostručavajući brzinu prve generacije.

Za više informacija posetite:

Sony Optical disc archive

Ili downloadujte whitepaper ili brošuru.

Pregled tehnologije:

Sony optical disc archive