Bul.Mihaila Pupina 10V/II, 5th floor, apt 517, 11070 Novi Beograd, Serbia
Automatizacija emitovanja, MAM, brendiranje kanala, slow motion
Sistemi za automatizaciju emitovanja

Sistemi za automatizaciju emitovanja pružaju širok spektar rešenja za automatizaciju hardvera i softvera u emitovanju. Oni se sastoje od visoko kvalitetnih master kontrolnih soba, playout i ingest servera koji automatizuju dnevne operacije, štede vreme i troškove upotrebe.


Naš portfolio sistema za automatizaciju emitovanja sastoji se od sledećih brendova:

Imagine communications rešenja za automatizaciju spajaju upravljanje digitalnim sadržajem u moćan sistem za upravljanje sadržajem preduzeća koji automatizuje procese tokom životnog ciklusa sadržaja – od akvizicije do distribucije. Rezultat je besprekorno, olakšano okruženje koje omogućava medijskim operacijama brzo i isplativo pronalaženje sadržaja namenjenog za isporuku na više platformi.

Automatizacija SI Media-je može raditi indiferentno u IT okruženjima, rešenjima sa brendiranim serverima ili mešanim platformama. Sistem za automatizaciju emitovanja je u potpunosti integrisan sa ostalim delovima sistema (MAM, Traffic, CG) kako bi se optimizovali transferi i kopiranje, a generalno i vreme potrebno za izvršenje zahtjeva koji dolaze od automatizacije.

Harmonic pomaže pružaocima kablovskih usluga da ostanu iznad konkurencije. Oni nude najsveobuhvatniji portfolio infrastrukturnih rešenja za isporuku video sadržaja, koji su optimizovani kako bi Vaše produkcione, distribucione i mreže za isporku učinile efikasnijim, jeftinijim za rad i sposobnim da isporučuju vrhunski video na bilo koji uređaj.

Pebble Beach Systems ima izvanredan uspeh u razvoju i pružanju specijalizovanih rešenja za automatizovana rešenja upravljanja sadržajem i playout-a, međunarodne televizijske zajednice. Njihovi sistemi su implementirani na ključnim mesima i medijskim kućama širom sveta.

Sony

Sony medijska rešenja koja predviđaju Vaše potrebe.
Ako želite efikasnost u celom svom poslu, ako želite smanjiti operativne trškove i smanjiti ukupne troškove distribucije, potrebno je da istražite Sony Media Solutions. Od boljih načina za kreiranje sadržaja, pokretanje, upravljanje i automatizaciju celokupnog toka posla, Sony ima rešenje za Vas.

Stryme all-in-one snimajuće, grafičko i playout rešenje za male i srednje emitere. Karakteristike kao što su multichannel playout, automatizacija reprodukcije, overlay grafike, upravljanje emitovanim klipovima, upravljanje sadržajem i planiranje programa obezbeđuje pouzdan rad i integraciju u postojeće infrastrukture i radne tokove.

Upravljanje rastućom složenošću playout-a, automatizacije i isporuke datoteka predstavlja sve veći izazov za emitere. Rešenja zasnovana na softveru, sa tehnologijama kao što su virtuelizacija visoke gustine i IP stream I / O, nude mogućnost konsolidacije složenosti u elemente male veličine – naročito kako se mogu dodati više funkcija kako bi se smanjila dužina tradicionalnog emisionog lanca.

Axel Technology

Axel Technology dizajnira i proizvodi hardverske i softverske proizvode posebno osmišljene za radio i TV emitovanje, uključujući audio i video zapisivanje, rešenja za digitalni marketing ( signage ) i širok spektar alata za poslovnu administraciju i upravljanje nalozima.

Playbox technology EU dizajnira servere za emitovanje, proizvodne i postprodukcionim sadržaje. Opseg emitujucih servera je proizveden i rigorozno testiran od strane PBT EU kako bi zadovoljio standarde koji se odnose na emisionu industriju.
Energetski efikasni, njihovi serveri su rešenje za ključ-u-ruke rešenja dizajnirana tako da zadovoljavaju sve oblasti emitovanja i proizvodnih instalacija, uključujući televizijske stanice, produkcijske studije i postprodukcijske kompanije.

Easy Media Suite je jednostavan za korištenje zasnovan na modularnom proizvodu koji radi sa jednostavnim i složenim aplikacijama. Automatizacija emitovanja iz EMS-a je jednostavna za korištenje sa rešenjima baziranima na modulima, playoutu, live CG, ingestu, upravljanju medijskim sadržajima, IP multi-viewer rešenjima i automatizacijom svih proizvoda od istog dobavljača.

SoftLab-NSK predstavlja novu liniju proizvoda “Forward T” kartica za video produkciju i automatizaciju emitovanja. Porodica “Forward T” nasledila je najbolje osobine hiljada “Forward FD 300 i Darim FS 1000” sistema instaliranih širom sveta i njihovog radnog iskustva od mnogo godina. Kao hardverska osnova koriste se video boardovi FD322/FD422/FD842 I/O.
Paket uključuje video board Forward T sa softverom za automatizaciju emitovanja FDOnAir sa potpunom funkcionalnošću Forward TT i reprodukcijom video klipova sa zvukom i grafikom.

Signum Bildtechnik GmbH se bavi digitalnom obradom i arhiviranjem slika i isporučuje sisteme i rešenja za emitovanje i televiziju. Takođe analizira sekvence slika. Preduzeće je osnovano 1995. godine i ima sedište u Minhenu, u Nemačkoj.

PlayBox Technology je međunarodna kompanija za komunikacije i informacionu tehnologiju koja sarađuje sa emisionim i korporativnom sektorom u više od 120 zemalja. PlayBox tehnologija posvećena je istraživanju, dizajnu, razvoju i pružanju najboljih proizvoda, sistema, rešenja i usluga.

Magicsoft je rešenje zasnovano na arhitekturi klijenta i servera koja obezbeđuje stabilnost i pouzdanost. Software omogućava optimalno balansiranje procesora pomoću današnjih multicore sistema; server kontroliše video izlaz dok klijent upravlja listom za reprodukciju, cg, strimovanjem i snimanjem. Medijske datoteke verifikuje klijentska aplikacija pre nego što se prihvate za reprodukciju.

Dayang Technology Development Inc. je vodeći svjetski proizvođač digitalnih rešenja za kvalitetno televizijsko emitovanje u standardnim rezolucijama, visokim rezolucijama i web proizvodima za stvaranje sadržaja, ingest, arhiviranje, transkodovanje, emitovanje programa i sistemima za upravljanje sadržajem.

JU-SOFT proizvodi softverska i hardverska rešenja za TV stanice i kablovske televizijske operatere, IPTV kanale, ubacivanje reklama, satelitske uplink i downlink playout automation, Media Assets Management Systems, CG (Computer Graphics). Automatizacija kao što su: Automatizacija programa, automatizacija unosa materijala, vremenska prognoza, CG automatizacija.

Media Asset Management sistemi

Preuzmite kontrolu nad svojim sadržajem – od unosa i metapodataka, do proizvodnje, uređivanja i transformacije, arhiviranja i skladištenja, sve do prenosa i distribucije. Konfigurabilni sistemi upravljanja sadržajem mogu biti prilagođeni da zadovolje vaše end-to-end potrebe.


Naš portfolio za upravljanje medijskim sadržajem sastoji se od sledećih brendova:

Upravljanje medijskim sadržajima za preduzeća sistemom VPMS – Video Production Management Suite – sastoji se od pet, pojedinačno raspoređenih i skalabilnih proizvoda koji omogućavaju upravljanje medijima u televizijskim kompanijama koje traže maksimiziranje ROI-a sa njihovim medijskim sadržajem.

Sony

Media Backbone NavigatorX može podržati gotovo bilo koji format datoteke: Video, Audio, Grafike ili dokumenata i pruža najviši nivo unosa metapodataka prema ceni. Baza može da upravlja sa do milion različitih sadržaja i shema metoda rada je u potpunosti prilagodljiva tako da rešenje može biti jednostavno ili kompleksno u zavisnosti od Vaših poslovnih potreba.

Kompletan sistem za upravljanje medijskim sadržajem, Pebble Beach Systems premošćava jaz između pripreme sadržaja, linearne reprodukcije i brzog emitovanja VOD-ready medija. Nihovi drag-and-drop radni proceseri olakšavaju operaterima da kreiraju i uređuju tokove rada u letu.

Imagine communications rešenja za automatizaciju i upravljanje digitalnim sadržajima predstavlja moćan sistem za upravljanje sadržajem koji automatizuje procese tokom celog životnog ciklusa sadržaja – od akvizicije do distribucije. Rezultat je besprekorno, olakšano okruženje koje omogućava medijskim operacijama da brzo i isplativo pronađu i preuređuju sadržaj za isporuku na više platformi.

Cinegy je u mogućnosti da obezbedi centralizovane alate za upravljanje vašim sadržajima i zadrži ih dostupnim tamo gde su članovi vašeg tima. Primenom inteligentnog pristupa čuvanju dragocenih podataka pomoću proizvoda koji je skalabilan i ima otvorenu arhitekturu – Cinegy Archive. Cinegy Archive donosi Vašem snimljenom sadržaju dodatnu vrednosti.

SI Media Media Asset Management MAM je dizajniran i razvijen da bude srž platforme za dostavu sadržaja. Aplikacijski paket omogućava upravljanje sadržajima višestrukih formata u duboko integrisanom i prilagođenim tokovima posla. SI Media Media Asset Management je savršen most među različitim uređajima koji su deo Vašeg sistema.

Axel Technology

XMAM je potpuno novi i reinventirani koncept MAM-a, koji predstavlja višenamensko rešenje za arhiviranje i upravljanje bilo kojim medijima.
XMAM daje vašoj arhivi visoku dodanu vrednost, proširuje svoju dostupnost sa bilo kog mesta i širi Vašu moć da delite, pristupate, distribuirate i prodajete multimedijalne sadržaje, unutar i / ili izvan kompanije.

Sistemi izgrađeni da da zadovolje bilo koju veličinu kompanije sa promenljivim potrebama, MAM može rasti da podrži sve od male lokalne radne grupe do globalnog preduzeća. Metus MAM je sistem zasnovan na klijentskom serveru. Kao skalabilni sistem, korisnici mogu inicijalno hostovati više komponenti na jednom serveru. Kako se razvijaju potrebe kataloga i korisnika, svaka od serverskih komponenti se instalira na sopstveni server ili deli među više servera.

Easy MAM, može se koristiti kao jedinstveno rešenje jedong televizijskog kanala. Automatsko proksi generisanje, unošenje datoteka i izvora kao niskog i visokog kvaliteta, provera kvaliteta uvezenih datoteka, raspored programa, upravljanje sadržajem i korisničkim pravima. MAM-om se može lako upravljati, organizovati i arhivirati medijski sadržaj televizijskih stanica, head-endova i kablovskih operatera, telekomunikacionih kompanija, Web TV, IP TV operatora, korporacija, obrazovnih institucija, produkcijskih kompanija, medijskih arhiva, vlade, vojnih i sigurnosnih agencija.

Brendiranje kanala

Brendiranje može utvrditi identitet vašeg kanala i privući gledaoce i pomoći da iVas prate sa više platfomi. Većina gledalaca će se upoznati sa vašim kanalom pomoću jednog video snimka kojidrši pažnju vašeg gledaocaa tako što pruža najnovije naslove, sportske rezultate, finansijske podatke, vremenske izveštaje i sada interakciju sa društvenim medijima.


Naš portfolio sistema za brendiranje kanala sastoji se od sledećih brendova:

Bilo da se pripremaju sadržaji za plazout, poboljšavaju poboljšavanje izgleda kanala ili diferencijaciju brenda, glavnu kontrolu, grafiku i alatke za brendiranje u toku emitovanja kanala su suštinski deo bilo koje operacije emitovanja.
Zamislite integrisana plazout i grafdička rešenja koja svojim klijentima nude neprekidni izbor i fleksibilnost za zadovoljavanje trenutnih potreba, kao i sposobnost da se efikasno dodaju nove funkcionalnosti dok zahtevi evoluiraju.

Axel Technology

CG Live je profesionalni kompletan set alatki za emitovanje TV grafike koji upravlja reprodukcijom u realnom vremenu, titlovanjem i character generatorom.
CG Live podržava animiranu pozadinu, pokret i efekte nad karakterima i tekstom, slikom, analogne i digitalne satove, animirane logotipe, formatirane datume, crawl i vesti.

Harmonic Spectrum ™ X napredni sistem medijskih servera donosi nove nivoe efikasnosti, jednostavnosti i pouzdanosti za emitovanje radnih procesa. Dizajniran za kritične misije za proizvodnju i reprodukciju signala, Spectrum X kombinuje datoteku, baseband i transportni stream posedujući sveobuhvatne mogućnosti ingesta streaming kanala (ICP), uključujući grafiku, brendiranje, DVE i uživo prebacivanje osnovnih i kompresovanih IP izvora.

Cinegy Type omogućava dodavanje višestrukih slojeva kontrolisanih automatizovanih titlova zasnovanih na templatima, logotipu, animiranoj grafici i još mnogo toga. Od jednostavnih tiker grafika i lower thirda do višeslojnih animacija karaktera, Cinegy Type uključuje čitav niz naprednih efekata i funkcija. Postoji i modul obrađuje jednostavne zahteve kao što je umetanje logoa do složenog brendiranja sa templatiranim informacijama i animiranim video pločicama.

PLAYBOX TitleBox je interaktivni generator grafičkih elemenata ili grafike u slave režimu kao CG server. PLAYBOX AirBox Automation pruža neograničeni broj elemenata kao što je Still text, Roll / Crawl; Animacije (32-bitna TGA sekvenca, Animirani GIF, Flash); Analogni i digitalni satovi, odbrojavanja, tajmeri; Slike; Banners; Reprodukcija video objekata, Power Point prezentacije; Prikaz Internet stranice; potpunu grafičku kontrolu u emitovanju sa dinamičkom kontrolom brzine.

VRi je specijalizovani proizvođač profesionalnih grafičkih rešenja za emitovanje sa 4K i 3D podrškom, za televizijsku industriju. VRi pruža visoko kvalitetna i isplativa realističnih grafičkih rešenja za emitovanje u televizijskim proizvodnim okruženjima.

Forward TT je hardversko-softversko rešenje za višeslojnu animiranu grafiku sa transparentnošću na passtrough videu. Uključuje I/O board (FD322/FD422/FD842), softver za pravljenje grafike i softver za automatizaciju emitovanja FDOnAir * koji je uključen u proizvod “Forward TA”.

Easy CG, predstavlja softwaresko hardwaresko rešenje za emitovanje kvalitetnog žive grafike, koristi se za kreiranje, prikazivanje i kontrolu različitih multimedijalnih grafičkih elemenata. Grafika se može lepiti na uživo na ulazu ili izlazu sistema u realnom vremenu, ili dati na izlazni signal kao Key i Fill.

TitleBox Neo je interaktivni grafički menadžer koji kreira, prikazuje i kontroliše fascinantne višezonske ekrane sa rollom, crawlom, animacijama, satovima, logotipima stanica, 3D objektima i još mnogo toga. TitleBox Neo isporučuje grafiku u realno vremenu koja se dalje može interaktivno kontrolisati. TitleBox Neo pruža potpunu kontrolu tokom sesije, uključujući izbor teksta, brzinu rada i transitioning.

MagicSoft CG ima rendering engine baziran na GPU koji podržava sve SD i HD modove. Grafika je 24-bitna (TrueColor) sa 8-bitnim alpha kanalom (256 nivoa transparentnosti). Opcije za de-interlacing i anti-flicker prikaz garantuju ispravan izlaz slike i video zapisa uživo.
Software nudi Antialiasing za TrueType i OpenType fontove i Anisotropic filtriranje za sliku pomoću GPU-a.

Datavideo CG grafika bazirana na Microsoft Windows ™, softveru za generisanje titlova i CG karaktera i predstavlja moćno višeslojno rješenje za grafičko prezentovanje uživo i postprodukciju.
Kompatibilan je sa široko dostupnim profesionalnim video hardverom i podržava fleksibilnu reprodukciju više listi sadržaja, čak i dok se grafika kreira. Datavideo CG se može koristiti za SD ili HD vesti, sportove, vremenske prognoze i zabavne programe.

HQP-1471 i HQP-1472 CG Server su ključni sistem sa instaliranim CG-100 HD softverom. CG-100HD je generator zasnovan na PC računaru za TV Live studio i glavnu kontrolnu sobu. Intuitivan korisnički interfejs omogućava korisnicima da urede animirane naslove ili grafiku na ekranu za lako emitovanje video programa.

bon monitors

BX-100 (Napomena CG) je grafički mikser / karakter generator koji radi na laptopu. Softver za CG je uključen u paket za uređivanje i slanje grafike na BX-100 uređaj. Nema instalacije drivera. Drajver nije potreban jer uređaj radi samo koristeći HDMI dodatni monitor. Podnaslov ili grafika koju je korisnik dizajnirao može se lako ubaciti na originalnu sliku iz ulaznog porta kao što su SDI i HDMI, koristeći softver za CG koji ima sličan interfejs sa Power Point-om.

Brzo kreiranje grafike, okruženje na više nivoa i sveobuhvatne mogućnosti upravljanja medijima su neophodne da bi se zadovoljile potrebe današnjeg emitovanja uživo. Da bi ispunili ove uslove, porodica proizvoda Dayang D3-CG pruža vam tehnološki najnoviju tehnologiju. Idealan je izbor za vrhunsku reprodukciju HD / SD real-time grafičkog prikaza. Sa različitim šablonima i efektima za sport, vremensku prognozu, vesti, zabavu, izbore, finansije i događaje uživo, ima sve mogućnosti koje su vam potrebne po pristupačnoj ceni – sve u jednom sistemu na ključ-u-ruke.

Slow motion sistemi

Današnji navijači od TV-a zahtevaju bolje sliku koja otkriva svaki trenutak eksplozivne akcije na terenu sa zadivljujućom jasnoćom, bojom i kontrastom. Potrebno vam je ultra-slo-mo rešenje visokih performansi koji pomaže reditaljima i TV ekipama da ostvare što veću kretivnost – da reaguju brže i efikasnije uz manje operativnih ograničenja.


Naš proizvodni portfolio sistema za slow motion sastoji se od:

Sony

360p Super Slow Motion u HD
Sony PMW-F55 je oduševio kinematografe sa 360 frameova u sekundi Super Slow Motion u HD. Sad možete ostvariti istu sposobnost da radi i za Vas. Dobijate najnoviji visokokvalitetni HD video sa 4X sporim kretanjem pomoću Sonyjevog baseband procesora BPU-4000, softvera SCZ-2002 i PWS-4400 servera.

Višekanalno snimanje i sistem za brzu reprodukciju Slow motiona. Dizajniran za emitovanje sportskih programa sa trenutnim emitovanjem usporenog kretanja.
Uključuje proizvod “Forward TN” i dodatni softver ReplayMachine Console, dizajniran za potrebe višekanalnog snimanja i prikaza video zapisa, istovremeno odabira zanimljivih trenutaka i emituje uživo sa potrebnom brzinom (od 0% do 200% normalne). Kontrola iz spoljnih konzola je dostupna (kupuje se odvojeno).

Kombinacijom multikanalnog snimanja i instant replaya sistemom i opremom za dobijanje informacija o snimanju i razvojem revolucionarnog interfejsa za video procenjivanje, slomo.tv je stvorio opremu koja je i dalje de facto standard u industriji.
Prvi svetski kompletni video sistem za suđenje hokeja na ledu pod zaštitnim znakom videoReferee® objavljen je 2007. godine. Do danas je instalirano 150 videoReferee® sistema širom sveta i njihova upotreba je značajno proširena. VideoReferee® se koristi u takvim sportovima kao što su fudbal, hokej, košarka, rukomet, rvanje, boks, džudo, short track, tereni za skijanje, višeboj, freestyle, fencing. Sistem snima više kamera.