#

U saradnji sa kompanijom Sony i u organizaciji naše kompanije, 10.04.2018, održan je Sony Venice Camera Workshop u prijatnom ambijentu lokala Promenada, u Beton hali na obali reke Save, u periodu od 13 do 19H.

Kompanija Sony omogućila je izuzetnu priliku da se naši filmski stručnjaci i snimatelji upoznaju sa novom full-frame kamerom za digitalnu kinematografiju, kroz prezentaciju vrsnih stručnjaka i praćenu praktičnom demonstracijom, kolor korekcijom i projekcijom na 4K HDR projektoru.

Prikazana je Sony Venice kamera u punoj konfiguraciji sa dodatnom optikom kao i 4K HDR post-production workflow.

Sony specijlisti koji su dočarali i prezentovali rad sa ovom novom kamerom su:

Richard Lewis – Chief Engineer DMPCE Pinewood Studios
Pablo Garcia Soriano – 4K Workflow Specialist
Radek Ładczuk PSC – Director of photography

Publici su u okviru prezentacije demonstirane mogućnosti Sony Venice kamere od strane Chief Engineera DMPCE Pinewood Studios-a gospodina Richarda Lewis-a;

načini produkcijske upotrebe predstavljeni su od strane Radeka Ładczuka, PSC-a – Director of photography;

a 4K Workflow, HDR  i Color grading predstavljen je od strane Pabla Garcie Soriana – 4K Workflow Specialist-e.

Intersovanje publike je bilo izuzetno i događaju je prisustvovalo preko 100 prijavljenih posetilaca, muđu kojima su bili i mnogobrojni naši eminentni direktori fotografije, snimatelji i reditelji.

Uslovi snimanja bili su izuzetno dobri, sa vedrim i sunčanim vremenom, što je kameru prikazalo u punom svetlu sa svim mogućnostima.

Na kontrolnom monitoru snimak je pregledan u realnom vremenu preko WiFi komunikacije; dok je Color grading rađen odmah po prijemu materijala u snimač, sa BlackMagic Design Davinci Reslove software-om.

Po Color gradingu, snimljeni sadržaj mogao se pogledati u sali za projekcije na najnovijem Sony BRAVIA A1 4K OLED monitoru.

Sony Venice kameru ošekujemo uskoro kao demo, i o njenoj dostupnosti za testiranje ćemo Vas obavestiti blagovremeno.

 

Za više detalja o kameri možete se informisati na sledećim linkovima:

Venice Cinema camera specification

Venice camera Online menu simulator